Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства решението на страни

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства решението на страни
Коментари Харесай

Столтенберг за предоставянето на F-16 на ВСУ: Украйна има право да се защити

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства решението на страни от Алианса да се ангажират с даването на самолети F-16 на Украйна и да образоват украински водачи да летят с тях. По думите му, Германия може да се причисли към „ самолетната коалиция “ като се ангажира с такова образование, съобщи Униан.

" През последните дни чухме изказвания от няколко съдружници, в това число от Съединените щати, Англия и няколко европейски съдружници, че ще стартират подготовка на украински водачи на модерни западни бойни изтребители, отговарящи на стандартите на НАТО. “ - съобщи Столтенберг в коридорите на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз с присъединяване на министрите на защитата.

„ Украйна има право на самозащита. Ние оказваме помощ на Украйна да отстоява това право. (Обучението на украински пилоти) не прави НАТО и съдружниците от НАТО страна в спора. " – добави той.

По думите му, образованието на водачите е причина за даване на F-16 на ВСУ, а главен снабдител на тези изтребители са Съединените щати, които след съответното изказване на президента Джо Байдън също ще се ангажират с подготовка на украински водачи.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР