Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в Киев, съобщава

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в Киев, съобщава
Коментари Харесай

Столтенберг пристигна в Киев

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дойде в Киев , оповестява Kyiv Independent. Посещението му, какт е всекидневно, не е оповестено авансово.

Украйна декларира изрично предпочитание да се причисли към Северноатлантическия алианс, само че съдружниците от НАТО сега са разграничени по отношение на вероятностите за участие на Киев.

По-специално Financial Times писа, че Вашингтон е угрижен, че задълбочаването на връзките на Киев с Алианса по време на войната може да помогне на Путин в изказванията му за борбата сред Русия и НАТО и да докара до ескалация на спора, в това число евентуално разполагане на нуклеарни оръжия .
 Зеленски отсече: Мястото на Украйна е в НАТО
Зеленски отсече: Мястото на Украйна е в НАТО

На 30 септември 2022 година Украйна подаде молба за ускорено присъединение

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, която ще се организира през лятото в литовската столица Вилнюс. Той предизвести, че ще участва на срещата единствено в случай че види действителни стъпки към участието на Украйна в НАТО, като даване на следвоенни гаранции за сигурност или по-тясно съдействие с Алианса.

През март генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг показа на страните-членки документ с " на практика и политически " оферти за Киев, като да вземем за пример нова декларация за връзките на Киев с НАТО, която ще се основава на изказването от 2008 година, че Украйна в даден миг ще стане на отбранителния пакт.

⚡️Jens Stoltenberg arrives in Kyiv.

The NATO Secretary-General was seen by a Kyiv Independent journalist on the morning of April 20 paying tribute to fallen Ukrainian soldiers on St Michael's Square in central Kyiv.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР