Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна днес в Киев

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна днес в Киев
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО пристигна дискретно в Киев

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дойде през днешния ден в Киев на необявено посещаване. За гостуването му се разбра от фотография в телеграм-канала на украинския сайт  " Страна ".

На официалната страница на НАТО в интернет към момента няма известие за визитата. Това е първото посещаване в Украйна на Столтенберг от началото на съветската експанзия. 

Веднага след идването си той се поклони пред мемориала в памет на убитите в боевете украинските бойци и прегледа развалена съветска бойна техника, изложена на централния площад в Киев.

Украйна се готви за контранастъпление тази пролет, само че има известия, че може да го отсрочи за лятото заради дефицит на боеприпаси. Запитан от сътрудник на ТАСС в Брюксел посланик споделил:  " Посещението на Столтенберг в Украйна е последният стадий от подготовката за срещата на 21 април във военновъздушната база Рамщайн в Германия, на която ще бъдат разисквани ограничения за военна поддръжка на страната преди предстоящата контраатака на украинската войска ".

ПОД ПОГЛЕДА НА КРЕМЪЛ

Предотвратяването на присъединението на Украйна към НАТО " остава една от задачите на специфичната военна интервенция ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в коментар за днешното посещаване на генералния секретар на Столтенберг в Киев.

Оттам допълниха, че " по отношение на визитата Кремъл няма оценки за вероятностите за присъединение на Украйна към НАТО ".

По-рано чешкият президент Петр Павел съобщи, че Украйна може да бъде призната в НАТО след края на войната. Същото съобщи и Столтенберг.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР