Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отправи заплаха да предприемат

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отправи заплаха да предприемат
Коментари Харесай

НАТО с ултиматум към Русия до 2 август

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг насочи опасност да подхващат ответни ограничения, в случай че Русия не се върне към осъществяване на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег до 2 август, оповестяват ТАСС и други съветски медии.

Русия има пет седмици да се върне към осъществяване на Договора и да ликвидира ракетите, които нарушават Договора, разгласи той.
 Тръмп наредил да се приготви нов нуклеарен контракт с Русия и Китай
Тръмп наредил да се приготви нов нуклеарен контракт с Русия и Китай

Наскоро президентът на Съединени американски щати е подхванал дейности за да наложи нови ограничавания върху нуклеарния боеприпас

Столтенберг повтори, че НАТО няма желание да разполага американски крилати ракети в Европа.

По думите му НАТО има намерение да организира съвещание на Съвета Русия-НАТО през идната седмица за разискване на Договора.

В същото време заместник-председателят на Комисията по интернационалните въпроси към Съвета на Федерацията на Русия Владимир Джабаров съобщи, че Русия няма да се върне към осъществяване на Договора поради опитите за закани от страна на Алианса.
 НАТО приготвя защитата си в условия без нуклеарен контракт - ИНФ
НАТО приготвя защитата си в условия без нуклеарен контракт - ИНФ

Не има намерение да разполага нови ракети в Европа

Русия няма да реагира. Преди да се пробвате да ни заплашвате би било по-добре НАТО да убеди по-големия брат, Съединени американски щати, да не разполага ракети от този клас в Източна Европа, акцентира сенаторът, представен от РИА Новости.

Той акцентира, че Русия може да п однови осъществяването на Договора при положение, че Вашингтон направи същото.

Миналата седмица Русия одобри закон за преустановяване дейностите на Договора сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати.

Вашингтон стартира процедура по излизане от контракта на 2 февруари , откакто неведнъж упреква Русия в нарушение на уговорките към съглашението. Президентът на Русия съобщи по-късно, че Москва дава отговор огледално на дейностите на Съединени американски щати и приключва осъществяването на контракта.
 НАТО скочи на Русия: Заплаха сте, нарушавате нуклеарен контракт
НАТО скочи на Русия: Заплаха сте, нарушавате нуклеарен контракт

Русия има нов тип ракета, която заплашва Европа

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР