Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отправи днес към Москва

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отправи днес към Москва
Коментари Харесай

НАТО отправи към Русия нова покана за мирни преговори

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг насочи през днешния ден към Москва нова покана за договаряния за реализиране на кротичък излаз от напрежението, обвързвано с Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.

Повтарям поканата към Москва за доброжелателни договаряния в Съвета НАТО-Русия. Готови сме да изслушаме паниките на съветската страна, само че тя би трябвало да потърси политическо решение със съдружниците, добави той на конференция след среща с полския президент Анджей Дуда в централата на алианса в Брюксел.

По неговите думи скоро се чака съветските военни в Беларус да доближат 30 000, като по границата с Украйна са струпани още стотина хиляди съветски бойци. Столтенберг уточни, че това са най-мащабните сходни дейности в региона от края на Студената война. Той дефинира тези дейности толкоз покрай границите на НАТО като неоправдани и непрозрачни.

Обмисляме разполагане на спомагателни батальони по югоизточния фланг, към момента решения не са признати, посочи Столтенберг. Той означи, че алиансът е повишил бойната подготвеност на силите за бързо реагиране от 40 000 бойци и разисква дълготрайни решения. Продължаваме да търсим спокойно решение. Докато сме единни, можем да каним Русия на разговор, разговорът с Русия е още по-голям за намиране на политическо решение, съобщи генералният секретар.

Полският президент Дуда заяви, че е сложил въпроса за привикване на съвещания на НАТО с Грузия и с Украйна. По неговите думи сходно деяние би било израз на съпричастност с двете някогашни руски републики, които се стремят да се причислят към алианса макар възраженията на Русия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР