Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обсъди войната на Русия

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обсъди войната на Русия
Коментари Харесай

Столтенберг призова Китай да повлияе върху Русия за спиране на войната

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разиска войната на Русия против Украйна по време на диалози с китайския външен министър Ван И в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, осведоми Пресслужбата на Алианса.

" Призовах Китай да употребява въздействието си върху Русия да постави завършек на войната си в Украйна ", сподели генералният секретар, добавяйки, че той също по този начин е подчертал загрижеността на НАТО по отношение на човешките права и военната интензивност на Китай покрай Тайван . " Ние сме подготвени да продължим нашия разговор за световната сигурност ", сподели той.

Новата стратегическа идея на НАТО, призната от съюзническите водачи на гласи, че " заявените упоритости и политики на насила на Китай провокират нашите ползи, сигурност и полезности ". Той също по този начин акцентира, че съдружниците от НАТО " остават отворени за градивен ангажимент с Китайската национална република, в това число за създаване на реципрочна бистрота, предвид на отбраната на ползите на Алианса в региона на сигурността ".

Генералният секретар и китайският външен министър се срещнаха за финален път персонално в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността през 2020 година Двамата водачи също разговаряха посредством видеоконференция през септември 2021 година за диалози по отношение на връзките сред НАТО и Китай и провокациите пред интернационалната сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР