Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който пристигна в Турция

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който пристигна в Турция
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО очаква от всички свои съюзници да приложат санкции срещу Русия


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който дойде в Турция за присъединяване в дипломатическия конгрес в Анталия, съобщи в изявление за телевизия СиЕнЕн-Тюрк, че Турция играе основна роля по въпроса за слагане завършек на войната Украйна-Русия. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2311
Трябва да създадем всичко, с цел да сложим завършек на тази война. Оценявам високо самодейностите на Турция. Президентът Путин би трябвало да приключи тази война и би трябвало да изтегли изцяло бойците си от Украйна, акцентира Столтенберг.

Той предизвести, че войната не би трябвало да се придвижи отвън границите не Украйна. Тази война не би трябвало прерасне във война НАТО-Русия, акцентира генералният секретар на НАТО, като сподели, че това ще докара до още повече жертви.

Самолети на НАТО няма да влязат в Украйна, означи още Столтенберг.

Той уточни, че е приказвал с турския външен министър Мевлют Чавушоглу и следва да се срещне с президента Реджеп Тайип Ердоган. Столтенберг посочи, че турската страна реализира огромна посредническа роля сред Москва и Киев. 

Трябва да осигурим поддръжка на Украйна, уточни още Столтенберг. 

В отговор на въпрос дали Турция ще приложи наказания против Русия, той съобщи, че НАТО чака от всичките си съдружници да приложат наказания. Столтенберг добави, че е показал този въпрос и пред Чавушоглу, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР