Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който пристигна в Турция

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който пристигна в Турция
Коментари Харесай

Столтенберг безкомпромисен: НАТО очаква от всички свои съюзници да приложат санкции срещу Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който дойде в Турция за присъединяване в дипломатическия конгрес в Анталия, съобщи в изявление за телевизия СиЕнЕн-Тюрк, че Турция играе основна роля по въпроса за слагане завършек на войната Украйна-Русия.

" Трябва да създадем всичко, с цел да сложим завършек на тази война. Оценявам високо самодейностите на Турция. Президентът Путин би трябвало да приключи тази война и би трябвало да изтегли изцяло бойците си от Украйна ", акцентира Столтенберг.

Той предизвести, че войната не би трябвало да се придвижи отвън границите не Украйна. " Тази война не би трябвало прерасне във война НАТО-Русия ", акцентира генералният секретар на НАТО, като сподели, че това ще докара до още повече жертви.

Самолети на НАТО няма да влязат в Украйна, означи още Столтенберг. Той уточни, че е приказвал с турския външен министър Мевлют Чавушоглу и следва да се срещне с президента Реджеп Тайип Ердоган.

Столтенберг посочи, че турската страна реализира огромна посредническа роля сред Москва и Киев. Трябва да осигурим поддръжка на Украйна, уточни още Столтенберг.

В отговор на въпрос дали Турция ще приложи наказания против Русия, той съобщи, че НАТО чака от всичките си съдружници да приложат наказания. Столтенберг добави, че е показал този въпрос и пред Чавушоглу.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР