Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг коментира във вторник на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг коментира във вторник на
Коментари Харесай

Столтенберг: Русия се прегрупира за да превземе украински Донбас

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разяснява във вторник на конференцията в Брюксел, че алиансът ще продължи да поддържа Украйна и да изпраща повече оръжия в страната.

" Съюзниците се ангажират да дават спомагателна поддръжка на Украйна, в това число на противотанкови оръжия, системи за противовъздушна защита и друго съоръжение ", сподели Столтенберг.

" Всички видяхме ужасяващите подиуми на убити цивилни в Буча и на други места, следени от съветските военни до преди няколко дни. Това е непоносима грубост, на която Европа не е била очевидец от доста десетилетия . Убийството на цивилни е военно закононарушение. Всички обстоятелства би трябвало да бъдат открити. И всички отговорни за тези зверства би трябвало да бъдат изправени пред съда ".
 Байдън: Путин би трябвало да бъде съден за военни закононарушения за убийствата в Буча
Байдън: Путин би трябвало да бъде съден за военни закононарушения за убийствата в Буча

Байдън смята Путин за жесток и военнопрестъпник

Русия евентуално ще стартира нова атака в източния район на Донбас на Украйна през идващите няколко седмици .

Говорейки ден преди външните министри на НАТО да се съберат в Брюксел, с цел да обсъдят повече финансова, военна и филантропична поддръжка за Украйна, Столтенберг сподели, че Русия възнамерява " доста съсредоточена " атака .

" Сега виждаме доста придвижване на съветските войски от Киев, с цел да се прегрупират, превъоръжат и доставят и да реалокират фокуса си на изток ", сподели Столтенберг на конференция.

" През идващите седмици чакаме по-нататъшен напън на Русия в Източна и Южна Украйна, с цел да се опита да превземе целия Донбас и да сътвори сухопътен мост към окупирания Крим ", сподели той преди срещата на външните министри на НАТО в сряда.
 Британското разузнаване: Изтеглилата се съветска войска се нуждае от съществено преоборудване Обновена
Британското разузнаване: Изтеглилата се съветска войска се нуждае от съществено преоборудване

Американски специалисти чакат взлом против Славянск

Коментарите на Столтенберг удостоверяват изказването на Москва в края на март, че се пренасочва към " цялостното избавление на Донбас ".

Столтенберг добави, че това ще бъде нова, решаваща фаза от нашествието на Русия от 24 февруари , която Кремъл назовава " специфична военна интервенция ". " Препозиционирането на съветските войски ще отнеме известно време, няколко седмици ", сподели той.

" В този прозорец е извънредно значимо съдружниците от НАТО да дават поддръжка . Така че това е решителен стадий от войната ".

Очаквам също по този начин да създадем повече за другите сътрудници на НАТО , които са уязвими към съветските закани и интервенция. Включително Грузия и Босна и Херцеговина . Като засилим нашата политическа и практическа поддръжка, можем да помогнем на нашите сътрудници да укрепят своята резистентност. И попречване на всякаква бъдеща експанзия. "
 Косово и Босна желаят участие в НАТО
Косово и Босна желаят участие в НАТО

Двете страни показаха терзание, че може да последват ориста на Украйна

На срещата ще участват Финландия, Швеция, Грузия и Европейският съюз. " Към нас ще се причислят и азиатско-тихоокеанските сътрудници на НАТО. Австралия, Япония, Нова Зеландия и Република Корея . Защото тази рецесия има световни последствия, което визира всички нас . "

Китай не желае да осъди съветската експанзия , изясни Столтенберг. Китай " се причисли към Москва в слагането под въпрос правото на нациите да избират своя личен път. Във време, когато властническите сили отблъскват учредения на правила интернационален ред , е още по-важно демокрациите да стоят дружно и да пазят нашите полезности ".

Столтенберг чака да се задълбочи съдействието на НАТО с азиатско-тихоокеански сътрудници . По-тясното съдействие ще направи всички ни по-безопасни и по-сигурни.

Съюзниците също ще обсъдят създаване на идната стратегическа идея на НАТО за срещата на върха в Мадрид през юни. Алиансът ще се приспособяваме към новата действителност в региона на сигурността и ще прегледа последствията от нападателните дейности на Русия и бъдещите връзки с Москва.

Трябва да вземе поради възходящото въздействие и политиката на насила на Китай на международната сцена, " които съставляват редовно предизвикателство за нашата сигурност и за нашите демокрации. Следващата ни стратегическа идея би трябвало също да вземе поради изменението на климата, тероризма и нововъзникващите и разрушителни технологии ".
 Вероятността от конфликт сред великите сили се усилва
Вероятността от конфликт сред великите сили се усилва

Генерал Марк Мили: Инвазията на Путин е историческа повратна точка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР