Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг коментира, че очаква новата

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг коментира, че очаква новата
Коментари Харесай

Столтенберг: Русия е основна заплаха за глобалната сигурност, Китай е предизвикателство

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разяснява, че чака новата стратегическа идея на Алианса да дефинира Русия като " най-значителната и директна опасност " за световната сигурност .

" Намираме се в основен миг за нашата сигурнос т. Войната на президента Путин против Украйна е най-неотложната опасност, пред която сме изправени. Тя разруши мира в Европа ", сподели Столтенберг пред " Политико ".

Столтенберг изясни, че западните съдружници би трябвало да бъдат готови за дълготрайна война . В това отношение Украйна би трябвало да продължи да бъде подкрепяна, както е било от 2014 година
 Новият началник на английските военни: Да сме подготвени да се бием за Европа
Новият началник на английските военни: Да сме подготвени да се бием за Европа

Британската войска и съдружниците в този момент би трябвало да са способни да победят Русия

Китай съставлява предизвикателство за полезностите и сигурността на НАТО , добави Столтенберг.

Загрижеността се е нараснала заради възходящите вложения, които прави в сериозна инфраструктура и нуклеарен потенциал , както в района, по този начин и в международен мащаб.

По други тематики, запитан за връзките с Русия след войната , Столтенберг уточни, че сега приоритет е поддръжката на Украйна .

Затова на идната среща в Мадрид Алиансът ще показа нов пакет от помощ за страната в кратковременен и дълготраен проект, с цел да даде опция на Киев да извърши прехода от руско съоръжение към актуален хардуер на НАТО .
 Азия и войната в Украйна
Азия и войната в Украйна

Как да се приказва за свободен и отворен Индо-Тихоокеански район, като не може да се подсигурява свободно и намерено Черно море?

Преди срещата на върха на НАТО през 2022 година в Мадрид, НАТО разпореди изследване измежду всичките 30 съдружници , с цел да разбере усещанията на жителите на съдружниците, в това число по отношение на поддръжката за участие в НАТО, групова защита и трансатлантическата връзка. Като цяло поддръжката за НАТО остава мощна и продължава да нараства.

Над 70% от жителите на съдружниците считат НАТО за значимо за бъдещата сигурност на тяхната страна и поддържат участието на страната си в НАТО. 60% считат страната си за по-безопасна вследствие на съдействието сред северноамериканските и европейските народи.

Приблизително две трети са съгласни, че страната им би трябвало да пази друга страна, в случай че бъде атакувана (67%) и считат, че участието в НАТО прави задгранични набези по-малко евентуални (62% ).

Близо 80% от жителите на съдружниците поддържат запазването или увеличението на разноските за защита.

Все по-голям брой жители гледат на Русия неподходящо (68%). Неблагоприятните възгледи за Русия са се нараснали с 27 процентни пункта от 2021 година

Китай също се възприема неподходящо от 52% от интервюираните , което е нарастване с 11 процентни пункта от 2021 година

Наборът от данни за 2022 година включва спомагателни индикатори по отношение на нахлуването на Русия в Украйна . Резултатите демонстрират, че 67% от респондентите считат, че нашествието е засегнала сигурността и сигурността на тяхната страна .
 Европейски Съюз и НАТО ускоряват съдействието
Европейски Съюз и НАТО ускоряват съдействието

Противодействието на дезинформацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР