Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза днес по време

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза днес по време
Коментари Харесай

Украйна постепенно набира сила в контранастъплението си

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели през днешния ден по време на изненадващото си посещаване в Киев, че Украйна " последователно набира мощ " в контранастъплението си против съветските войски, съобщи Ройтерс.

На взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски той съобщи още, че съветските войски се борят за " имперските илюзии " на Москва. Столтенберг разгласи, че НАТО към този момент има подписани рамкови контракти с оръжейни компании на стойност 2,4 милиарда евро за муниции от основно значение, от които един милиард евро са твърди поръчки.

Той съобщи, че тези контракти ще разрешат на членовете на НАТО да попълнят изчерпаните си ресурси, като в същото време продължат да доставят Украйна с муниции, което е основен фактор във войната. Столтенберг също осъди съветските удари покрай границата сред Украйна и нейната прилежаща страна членка на НАТО Румъния. Той уточни, че няма доказателства, че тези удари са целеустремено нахлуване против Румъния, само че все пак ги дефинира като " безразсъдни " и " дестабилизиращи ".

" Радвам се да поздравявам генералния секретар на НАТО в Украйна, веселя се, че можем да проведем градивен диалог. Днес това е диалог сред съдружници и е единствено въпрос на време Украйна да стане член на алианса. Ние вършим всичко допустимо, с цел да приближим този миг ", съобщи украинският президент Зеленски, представен от Укринформ.

Той благодари на интернационалните сътрудници за помощта и акцентира, че резултатите от съдействието с НАТО са налице. Според президента има съдействие в разнообразни браншове - от разузнаване до киберзащита. Украйна сполучливо ползва и усъвършенства тактиките за потребление на оръжията на алианса, добави той и означи, че е разискал с генералния секретар на НАТО всички основни въпроси за защитата, обстановката на бойното поле и потребностите на украинските военни.

" Сигурен съм, че можем да продължим да оказваме напън върху агресора, тъй че Русия единствено да отстъпва и да губи ", акцентира украинският президент.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР