Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че сред съюзниците

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че сред съюзниците
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Предлагаме на Москва да изслушаме опасенията ѝ относно сигурността

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че измежду съдружниците в алианса има разнообразни отзиви за нуждата от доставка на оръжие за Украйна.

„ Мисля, че съдружниците от НАТО имат задължението да предложат поддръжка на Украйна “, сподели той в изявление, оповестено в събота за испанския вестник " El Pais ", представено от медиите.

„ Ние предоставяме политическа поддръжка, практическа поддръжка, оказваме помощ им да модернизират своите отбранителни институции, оказваме помощ им да се борят с корупцията, ние им оказваме помощ да основат механизми за киберзащита “, посочи той.

„ Що се отнася до отбранителните оръжия, съдружниците имат разнообразни възгледи, добави генералният секретар.

И добави:

„ Някои съдружници, като Англия, Съединени американски щати или балтийските страни, дават (на Украйна) този тип оръжия. “, акцентира Столтенберг.

„ Никой не се интересува от въоръжени спорове ", увери той.

Ние предлагаме (на Москва) да седнем и да изслушаме нейните опасения по отношение на сигурността. И да се проучат въпроси като надзор на въоръженията, нуклеарни оръжия, ракети, бистрота на военните действия, да откри по-добро канали за политически и военни връзки.

Говорейки за опцията за безпристрастен статут за Украйна, генералният секретар показа:

„ Този ​​въпрос излиза отвън границите на Украйна “. " Русия желае да подпише правно обвързващ контракт, който би блокирал всяко участие в НАТО в бъдеще. Трябва да почитаме решението на Украйна, без значение дали то е в интерес на присъединението или не ", аргументира се той.

Отговаряйки на въпроса дали би било задоволително, в случай че Русия се ограничи до настояването да спре единствено Украйна да се причисли към алианса, само че не и други страни, генералният секретар означи:

„ Ние в никакъв случай не преговаряме обществено, тъй че отговорът, който изпратихме до Москва е конфиденциален ".

" Поверителността е причина за дипломатически прогрес, добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР