Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази надежда , че

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази надежда , че
Коментари Харесай

Столтенберг: Гърция и Македония ще решат спора за името

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази вяра, че скоро разногласието за името на Македония ще бъде позволен, заяви RL.

През вчерашния ден Гърция и Македония организираха следващ кръг от договаряния по въпроса. Темата е значима за възможното участие на Македония в Европейски Съюз и НАТО.

„ Както знаете, когато поканата е удължена, не лишава доста време, до момента в който се стигне до пълноправно участие. Не знам какъв тъкмо би бил интервала. С Черна гора видяхме, че при удължение на поканата той не е чак толкоз дълъг “, съобщи Столтенберг.

Пратеникът на Организация на обединените нации по въпроса Матю Нимиц разгласи, че двете страни са решени да реализират съглашение. През вчерашния ден той участва на диалозите сред гръцкия външен министър Никос Кодзияс и македонския външен министър Никола Димитров. Очаква се министрите да продължат договарянията в Брюксел след диалозите в Ню Йорк.

През вчерашния ден гръцкият министър председател Алексис Ципрас още веднъж акцентира, че днешните македонци нямат нищо общо с Древна Македония от античността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР