Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е назначен за управител

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е назначен за управител
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО поема ръководството на Норвежката централна банка

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е назначен за шеф на Норвежката централна банка (Norges Bank) за период от шест години. Той обаче ще може да заеме тази позиция, откакто напусне поста общоприет секретар на Северноатлантическия алианс, което ще стане в края на септември 2022 година Това се оповестява на уеб страницата на норвежкото държавно управление.

Според норвежкия финансов министър Трюгве Шлагсволд Ведум композиция от финансово обучение, схващане на обществото и управнически опит прави Столтенберг подобаващ претендент за поста топ управител на Централната банка.

Столтенберг приключва университета в Осло през 1987 година От 2014 година - общоприет секретар на НАТО. Преди това през годините заема значими политически постове в Норвегия, в това число министър-председател, министър на финансите и министър на търговията и енергетиката.

Настоящият шеф на Централната банка на Норвегия Ойстейн Олсен подава оставка на 1 март 2022 година Неговата заместничка Ида Волден Баче е назначена за краткотраен шеф на Централната банка, до момента в който Столтенберг встъпи в служба.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР