Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес и утре ще

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес и утре ще
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО отива в Анкара за среща с Ердоган

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг през днешния ден и на следващия ден ще бъде в Турция, където ще има срещи с президента Реджеп Ердоган, с министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу и министъра на защитата Нуретин Джаникли. Срещите стават единствено ден след изключително съвещание в щаб-квартирата на НАТО в Брюксел.

Страните-членки на НАТО изцяло поддържаха ракетните удари на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия, съобщи Йенс Столтенберг след изключителното съвещание на Съвета на Северноатлантическия алианс. „ Всички членове на алианса поддържаха ударите в Сирия “, сподели той.

Столтенберг счита, че тези удари няма да попречат на политическото урегулиране в Сирия.Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО: Не, тъкмо противоположното, в случай че ние безмълвно гледахме по какъв начин се употребява химическо оръжие, това можеше да подкопае политическия развой. Ние ясно изразихме поддръжка за политическия развой, няма военно решение на спора.

Ударът на Съединени американски щати и техните съдружници е отслабил капацитета на Дамаск да употребява химическо оръжие, счита Столтенберг и приветства идването на специалистите от ОЗХО в Сирия, само че счита, че тяхната задача няма да може да проясни изцяло обстановката с химическата офанзива, за която се твърди, че е осъществена в сирийския град Дума на 7 април.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР