Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг да остане на поста

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг да остане на поста
Коментари Харесай

Столтенберг може да остане начело на НАТО още една година

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг да остане на поста още една година поради войната в Украйна, оповестиха в четвъртък норвежката телевизия TV2 и всекидневникът Dagens Naeringsliv, представени от Ройтерс.

Настоящият мандат на Столтенберг изтича на 1 октомври и той трябваше да заеме поста като шеф на централната банка на родната си Норвегия до края на 2022 година

Коментирайки информацията в сряда, Столтенберг сподели, че всяко сходно решение зависи от страните членки на алианса.

Нахлуването на Русия в Украйна, което Москва назовава „ специфична интервенция “, провокира най-голямата бежанска рецесия в Европа след Втората международна война и накара западните страни да премислят фундаментално своите отбранителни политики.

Столтенберг, който беше норвежки министър-председател в интервалите 2000-01 година и 2005-13 година, преди да стане началник на НАТО през 2014 година. Бил е и министър на финансите и министър на енергетиката.

Управителят на централната банка дава отговор за определянето на лихвените проценти и ръководството на финансовата непоклатимост, както и за надзора на норвежкия върховен фонд, който е най-големият в света с активи от 1,4 трилиона $.

Днес Столтенберг е на посещаване в Брюксел, където ще се състои среща на водачите на НАТО.

В коментар от белгийската столица той съобщи, че „ Путин е позволил огромна неточност “ с нашествието в Украйна.

„ Путин направи огромна неточност - да стартира война против самостоятелен върховен народ, подцени силата и смелостта на украинците и на техните въоръжени сили “, уточни той. По неговите думи Русия среща в Украйна доста по-голяма опозиция от предстоящото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР