Генералният секретар на ливанската партия Катаеб, Низар Наджарян, е станал

...
Генералният секретар на ливанската партия Катаеб, Низар Наджарян, е станал
Коментари Харесай

Лидер на ливанска партия е загинал при взрива в Бейрут

Генералният секретар на ливанската партия Катаеб, Низар Наджарян, е станал жертва на детонацията в Бейрут. Телевизионният канал Ал Арабия разгласи това на своята страница в Twitter.
Партията е част от парламентарното болшинство, обединението „ 14 март “, съперници на алианса воден от „ Хизбула “ и Свободното патриотично придвижване.
Консулът на Казахстан в Ливан е получил леки пострадвания вследствие на детонацията в Бейрут, постройката на дипломатическата задача е развалена. Това заяви пресслужбата на казахстанското външно министерство.
Според министерството, в този миг чиновниците на дипломатическата задача са напускали постройката след края на работния ден.
В резултат на детонацията е потърпевша и съветска служителка на посолството на Русия. Тя е получила здравна помощ.
Допълнителни армейски елементи се насочат към региона на пристанището в Бейрут, където по-рано избухна мощна детонация, оповестява РИА Новости.
Служители на ливанската войска обявиха, че военните идват в центъра, с цел да въдворят ред и да оказват помощ на лекарите и чиновниците на гражданската отбрана, които работят на място.
Силен пожар продължава да гори на мястото на детонацията. Армейски хеликоптери оказват помощ за гасенето му.
Лекарите на местопроизшествието споделиха за РИА Новости, че евакуация на ранените и даване на помощ на място не престават от няколко часа.
Медиите оповестяват за минимум 10 смъртни случая и стотици ранени.
Вижте още:
Мощен гърмеж раздруса Бейрут, има десетки ранени (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР