Генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гейт пристигна в

...
Генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гейт пристигна в
Коментари Харесай

Генералният секретар на Арабската лига пристигна в Судан

Генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гейт дойде в Судан на посредническа задача за разрешаване на рецесията в страната. В Хартум той би трябвало да организира договаряния с представители на краткотрайния Военен съвет и водачите на водещите сили на протестното придвижване – съюза „ За независимост и промени “.


Визитата на Абул Гейт има за цел да сближи позициите на страните и да ги върне на масата на договарянията, с цел да се реализира консенсус за преходния интервал и съставянето на бъдещите органи на властта.

На 11 април след многомесечни митинги на фона на тежкото икономическо състояние в Судан армията смъкна от власт президента Омар ал-Башир, който управляваше в продължение на 30 години.

Армията сътвори Временен боен съвет, разпусна Народното събрание и суспендира конституцията. Опозицията прикани за бързото сформиране на гражданско държавно управление. В продължение на два месеца страните се пробват да реализират компромис, само че не могат да се договорят.
 Още жертви в Судан при опит за потушаване на гражданското неподчинение Още жертви в Судан при опит за потушаване на гражданското неподчинение
Четирима души бяха убити в Судан по време на опити за потушаване на гражданско непокорство против военните. Това се случва след кървавите репресии сре...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР