Генералният секретар на Алианса заяви, че е провел съществен разговор

...
Генералният секретар на Алианса заяви, че е провел съществен разговор
Коментари Харесай

Столтенберг: България е ангажиран съюзник на НАТО

Генералният секретар на Алианса съобщи, че е провел значителен диалог с премиера Кирил Петков

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг написа в "Туитър ", че е провел значителен диалог с премиера Кирил Петков във връзка скупчването на съветски войски на границата с Украйна и въздействието им върху европейската сигурност, съобщи

Столтенберг дефинира България като "ангажиран съдружник на Алианса, който дава своя принос за груповата защита ".

По-рано през днешния ден Столтенберг приветства решението на Съединени американски щати да изпратят спомагателни сили в Германия, Полша и Румъния, да провиснал 8500 военнослужещи за силите за бързо реагиране на НАТО и да слагат група самолетоносачи в Средиземно море под командването на алианса. Това се споделя в изказване на генералния секретар на НАТО, оповестено в Брюксел.

"Приветствам решението на Съединени американски щати да разположат спомагателни сили в Германия, Полша и Румъния, с което се ускоряват възпиращите и отбранителните качества на НАТО. Тези сили ще добавят други неотдавнашни старания на Съединени американски щати за обща защита, в това число разполагането на 8500 военнослужещи в Силите за отговор на НАТО и прехвърлянето на група самолетоносачи и самолетоносача "Хари Труман " към командването на НАТО в Средиземно море ", се споделя в изказването.

В него се акцентира, че "други страни от алианса също способстват със свои сили за НАТО на земя, по вода и въздух ". Той съобщи, че алиансът е повишил готовността на силите си за бързо реагиране и обмисля разполагането на спомагателни бойни групи в югоизточната част на Европа. Столтенберг счита, че разполагането на новите сили на НАТО наоколо до границите на Русия е "отбранително и съразмерно ", а мярката "изпраща сигнал, че алиансът ще направи всичко належащо, с цел да отбрани всички държави-членки ".

Substantive conversation with PM about ’s military build-up in and around & implications for European security. is a committed Ally contributing to our collective defence.
— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg)
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР