Генералният секретар Антонио Гутериш на ООН каза, че е ужасен

...
Генералният секретар Антонио Гутериш на ООН каза, че е ужасен
Коментари Харесай

Гутериш след удара по болница в Газа: Ужасен съм

Генералният секретар Антонио Гутериш на Организация на обединените нации сподели, че е " ужасяващ " от удара против болница в Газа, при който бяха убити стотици хора, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Преди да отлети за китайската столица, с цел да участва на форума " Един пояс, веднъж ", Гутериш съобщи, че е призовал " Хамас " за неотложно и абсолютно освобождение на заложници, а Израел - да разреши неотложен безграничен достъп на филантропична помощ за Газа.

Той добави, че нападението на " Хамас " против Израел не може да оправдае груповото наказване на палестинците, отбелязва Франс прес.

  " Напълно съм наясно с дълбоките недоволства на палестинския народ след 56 години окупация ", акцентира Гутериш в тирада в Пекин.

" Но колкото и съществени да са, те не могат да оправдаят терористичните актове, осъществени от Хамас на 7 октомври. А тези набези не могат да оправдаят груповото наказване на палестинците ", съобщи ръководителят на Организация на обединените нации.

Гутериш акцентира и нуждата от поощряване на ефикасни механизми за облекчение на задълженията на страните, участващи в програмата " Един пояс, веднъж ", с цел да се избегне да затънат в непоносими задължения.
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събира изключително
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира изключително съвещание след смъртоносната офанзива против болница в Газа, като се събира по искане на Русия и Обединените арабски емирства, съобщи Франс прес.

Преди това Съветът ще гласоподава резолюция, импортирана от Бразилия, с цел да се опита да откри обща позиция по войната сред Израел и Хамас.

" Русия и Обединените арабски емирства желаеха на 18 октомври сутринта да се организира изключително намерено съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради удара по болница в Газа ", съобщи в Телеграм заместник-постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР