Генералният прокурор на Бразилия Родриго Жано отправи към Федералния върховен

...
Генералният прокурор на Бразилия Родриго Жано отправи към Федералния върховен
Коментари Харесай

Обвиняват Дилма Русев в създаването на мафиотска структура

Генералният прокурор на Бразилия Родриго Жано насочи към Федералния висш съд на страната искане за покачване на обвинявания против някогашните президенти на страната Луис Инасиу Лула да Силва и Дилма Русеф за основаването на незаконна организация, предават организациите. Обвинение е повдигнато също по този начин и против още шестима членове на Трудовата партия на Бразилия. Генералният прокурор съобщи, че упрекнатите са направили редица закононарушения, свързани с държавната петролна компания „ Петробрас “, включващи корупция и пране на пари. Според събраните доказателства, Лула да Силва е бил отпред на структурата. Съгласно бразилското законодателство съдът е този който ще реши дефинитивно дали да повдигне обвиняванията против някогашните държавни глави. Ако това стане и се стигне до дело, то те могат да получат сред 3 и 8 години затвор.
На 31 август 2016 година Сенатът на Бразилия гласоподава за импийчмънт на президента Дилма Русеф поради укриване на бюджетния недостиг на страната и преразпределяне на средства без консултация с Народното събрание. Временен държавен глава до изборите през 2018 година стана вицепрезидентът Мишел Темер.
Лула да Силва е упрекнат по шест каузи. На 12 юли бе произнесена присъдата по едно от тях. Той бе приет за отговорен за корупция и пране на пари и наказан на 9 години и 6 месеца затвор. Забранено му е да заема държавна служба за 19 години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР