Генералният проблем на всички партии в България е липсата на

...
Генералният проблем на всички партии в България е липсата на
Коментари Харесай

Липсват читави кандидати за кметове, смята Стойчо Стойчев

Генералният проблем на всички партии в България е неналичието на читави претенденти за кметове. Това съобщи пред БНР политологът доцент Стойчо Стойчев.

По думите му мистерията за бъдещия локален към момента е много плътна, защото главните претенденти не са се декларирали.

" Знаем, че локалните избори са мажоритарни. Управляващите от ГЕРБ ще изчакат до последно с оповестяване на кандидатурата. Същото ще създадат и от Българска социалистическа партия. Така ще желаят да се предпазят от обичайния черен пиар , който съпровожда всевъзможни избори ", акцентира Стойчев.

Той е на мнение, че хората, които имат запас или капацитет, сякаш не желаят да се занимават с политика.

" В момента, в който се захванат с тази работа, незабавно биват подложени на очерняща акция и офанзиви, губят авторитет и положителното си име ", уточни още политологът.
 Социолози: Манолова пред Фандъкова за кмет на София
Социолози: Манолова пред Фандъкова за кмет на София

Трифонов и Борисов с равна поддръжка - 35%, Нинова е с най-нисък резултат - 20%

Според него качествените хора се отдръпнали от политиката, а на тяхно място идват хора, които имат упоритости, само че като качества са по-посредствени.

Стойчев съпостави длъжността кмет с тази на домоуправител. " Не е значимо да си високо честен или да си огромен интелектуалец, а е значимо да можеш да се оправяш с ежедневни битовизми , което не всеки човек може да прави, би трябвало да е развит собственик. Такива хора останаха прекомерно малко в България ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР