Генералният мениджър на Милуоки Бъкс Марк Ласри каза, че очаква

...
Генералният мениджър на Милуоки Бъкс Марк Ласри каза, че очаква
Коментари Харесай

Решават съдбата на остатъка от сезона в НБА в началото на следващата седмица

Генералният управител на Милуоки Бъкс Марк Ласри сподели, че чака решение за ориста на остатъка от сезона в НБА да бъде взето при започване на идната седмица.

В петък следва среща на управленията на 30-те клуба, на която би трябвало да се обясни проектът за изиграването на остатъка от сезона.

“Мисля, че в последна сметка ще се реши сезонът да се доиграе в " Дисни Уърлд " в Орландо. Въпросът само е дали ще се играе с всички 30 тима или единствено с 24, които да вземат присъединяване в плейофите. Надявам се обаче, че към края на юли месец ще бъде допустимо да обновим сезона ", сподели Ласри, чийто клуб има най-хубавите индикатори все още.

Според медиите в Съединени американски щати обаче измежду генералните мениджъри на тимовете са разграничени по отношение на концепцията по какъв начин да продължи сезонът и все още съществува сериозен разнобой в позициите им.

Кевин О'Конър от уеб страницата TheRinger.com заяви, че комисионерът на лигата Адам Силвър е изпратил анкетни карти до всички 30 мениджъри, а резултатите демонстрират следното:
- половината генерални мениджъри желаят постоянният сезон в НБА да продължи;
- малко над половината от генералните мениджъри упорстват в плейофите да вземат участие първите 16 отбора в общото класиране, без значение от коя конференция са те;
- 75 % от генерални мениджъри избират последните квоти за плейофните места да се раздадат посредством баражни мачове на директна елиминация, до момента в който останалите 25 % избират тимовете, спорещи за тях, да играят всеки против всеки в група.

Сезонът в Националната баскетболна асоциация беше спрян на 11 март, откакто двама играчи на Юта Джаз дадоха позитивни проби за COVID-19. По това време тимовете бяха изиграли по към 65 от общо 82 мача от постоянния сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР