Генералният мениджър на германския национален отбор по футбол Оливер Бирхоф

...
Генералният мениджър на германския национален отбор по футбол Оливер Бирхоф
Коментари Харесай

Шеф в бундестима подкрепи трансфер на Сане в Байерн

Генералният управител на немския народен тим по футбол Оливер Бирхоф беше безапелационен, че възможен трансфер на Лерой Сане от Манчестър Сити в Байерн Мюнхен ще има благотворно въздействие върху цялата Бундеслига.

23-годишният нападател за момента отхвърля да възобнови контракта си с „ гражданите”, които към този момент насочиха няколко оферти. Предполага се, че това е методът Сане да си издейства продажба в Байерн, който е най-сериозният претендент за подписа му. Шампионът на Англия обаче се намира в мощна позиция, защото до края на съглашението със Сане остават още 2 години.

Една оферта на баварците – на стойност 80 милиона евро – към този момент беше отхвърлена, като президентът Ули Хьонес съобщи, че „ небесносините” упорстват за „ галактически пари”. Това навежда на мисълта, че тяхната концепция е за сума от порядъка на 100 милиона евро.

Според Бирхоф прекосяване на Сане в Байерн би била вярна стъпка в кариерата на крилото. „ Бундеслигата несъмнено ще извлече изгоди от състезател като Лерой Сане. Много е значимо в шампионата да се играе на най-високо ниво”, разяснява тогавашният нападател.

„ Също по този начин е от голяма важност да играеш регулярно. Всеки състезател става по-добър, в случай че тренира с топ футболисти и би трябвало да се съревновава с сходни тимове всяка седмица”, добави Бирхоф.

23-годишният Сане беше със статут на титуляр първоначално и по средата на историческия сезон 2018/2019 за Манчестър Сити, само че към края на акцията, когато отводите му по отношение на управлението зачестиха, мениджърът Хосеп Гуардиола стартира да лимитира игровите му минути.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР