Генералният консул на Турция в Пловдив Хюсейин Ергани се срещна

...
Генералният консул на Турция в Пловдив Хюсейин Ергани се срещна
Коментари Харесай

Генералният консул на Турция: За нас България е приятелска страна

Генералният консул на Турция в Пловдив Хюсейин Ергани се срещна през днешния ден с кмета Георг Спартански и ръководителя на Общинския съвет Мартин Митев.

Основна тематика на диалозите беше предлагането от страна на Община Газиосманпаша – Истанбул, за определяне на партньорски връзки с Община Плевен. Предложението е в съгласие на всички равнища в турската страна и беше декларирано публично с писмо от името на Генералното консулство на Турция в Пловдив.

Гледаме на България като на другарска страна, а Плевен заема особено място в сърцето ми, увери господин Ергани. Отношенията сред нашите страни са дейни и резултатни.

През м. януари идната година чакаме българска делегация на високо равнище във връзка завършването на ремонта на църквата „ Свети Стефан ” в Истанбул, приготвяме междудържавна аудиенция, в близко време развиване ще получи и въпросът за експорт на месо от страната ви към Турция, описа дипломатът. Община Газиосманпаша е един от най-престижните региони на Истанбул и смятам, че има задоволително капацитет за съдействие с Плевен, изпълнено с действително наличие, беше безапелационен той.
 
Такова партньорство би било добра стъпка в поддръжка на националната ни политика за добросъседство и непоклатимост на Балканите. Тъй като Община Плевен към този момент има контракт за съдействие с Централния административен окръг на друга огромна столица – Москва, оценяваме предлагането и дружно с господин Митев ще предприемем ограничения за внасянето му на вниманието на Общинския съвет, в чиито пълномощия е да одобри решение по отношение на осъществяване на договаряния за сключване на контракт, увери Георг Спартански.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР