Генералният консул на република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе предостави

...
Генералният консул на република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе предостави
Коментари Харесай

Хуманитарна мисия за бедстващ кораб край Бургас

Генералният консул на република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе даде хранителни артикули на кораба " Лейди Бо ", който се намира в пристанището от октомври предходната година поради механически неизправности, а екипажът му от месеци не е получавал заплати.

Бургас

14-членният екипаж от турци, индийци и украинци към този момент шести месец чака заплатите си. Благодарение на моряшката взаимност от Порт Бургас са снабдили кораба с електрозахранване и вода.

Генералният консул на република Турция в Бургас се включи в филантропичната задача.
Нурай Иньонтепе-генерален консул на Република Турция в Бургас: В рамките на последния един месец, съгласно плана на Външно министерство " Хуманитарна дипломация " ние няколко пъти помогнахме на екипажа на кораба. С посредничеството на посолството на Република Турция в София, дружно с турския " Червен полумесец " и БЧК, през днешния ден още веднъж ще дадем нашия филантропичен пакет на екипажа на кораба.
Част от питателните артикули са от запасите на Българския червен кръст, а останалата част са донесени от турската филантропична организация. От " Червения полумесец " се надяват те да стигнат на екипажа за към два месеца.

Очаква се притежателят на кораба да изтегли заем от турска банка, с цел да погаси отговорностите към екипажа и пристанището, споделиха от консулството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР