Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус пристигна

...
Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус пристигна
Коментари Харесай

Заради епидемията шефът на СЗО пристигна в Пекин, вирусът достигна и Канада

Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус дойде в Пекин, където ще беседва с представители на Поднебесната империя за битката срещу разпространението на смъртоносния коронарвирус. Починалите в Китай към този момент доближиха 81 души, а инфектираните са 2750.
Миналата седмица СЗО се въздържа да разгласи световно изключително положение в региона на опазването на здравето с констатацията, че Китай подхваща нужните ограничения, в това число слагането под карантина на градове с население към 50 млн. души.
Днес обаче СЗО преразгледа оценката си и към този момент преценя степента на здравна опасност като „ висока “, а не като „ умерена “, каквато беше до момента.
Междувременно, канадските здравни управляващи в понеделник потвърдиха първия случай в страната на инфектиран със смъртоносния ковид, произхождащ от Китай, и обявиха, че брачната половинка на пациента също е с позитивен тест за болестта.
Случаят на дамата към момента е посочен като " хипотетичен ", в очакване на дефинитивно удостоверение от национална лаборатория във Уинипег, обявиха чиновници.
Близо 20 души са под лекарско наблюдаване.
Пациентът с доказано съществуване на вируса - мъж на 50-тина години, който дойде в Торонто на 22 януари от Ухан, епицентъра на епидемията, се лекува изолирано в болница там.
Счита се, че брачната половинка му, която пътувала с него, също се е заразила с вируса и е в самоизолация, съобщи в изказване Дейвид Уилямс, основен медицински шеф на провинция Онтарио.
Той квалифицира риска за другите в Онтарио като " невисок ", като се има поради, че дамата е била в самоизолация.
" Имаме и 19 лица, които са в развой на следствие, за които резултатите са в очакване ", сподели пред кореспонденти Барбара Яфе, асоциираният основен медицински шеф на провинцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР