Генералният директор на Световната здравна организация Аданом Гебрейесус обяви условията,

...
Генералният директор на Световната здравна организация Аданом Гебрейесус обяви условията,
Коментари Харесай

Препоръка и до България! Ето кога ще паднат извънредните мерки заради COVID-19

Генералният шеф на Световната здравна организация Аданом Гебрейесус разгласи изискванията, при които всяка страна може да анулира отчасти или изцяло рестриктивните мерки, въведени поради COVID-19, поради които не се организират и никакви спортни надпревари в съвсем целия свят.

Страните, които желаят да анулират въведените поради новия ковид ограничавания, би трябвало да спазят редица условия, с цел да се избегне нова вълна от заразявания, сподели през днешния ден генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от ДПА.

В седмичното си послание към дипломати в Женева, Тедрос съобщи, че облекчаването на обществените и икономическите ограничавания би трябвало да се извърши доста внимателно. " Ако се направи прекомерно бързо, рискуваме ново експлоадиране на болест, което може да е още по-тежко от сегашната обстановка ", предизвести той.

На първо място държавните управления би трябвало да се уверят, че епидемията от новия ковид е под надзор. Според новите насоки на СЗО това значи, че здравните управляващи би трябвало да знаят произхода на всеки обособен случай на заразяване и на всеки клъстър от инфектирани.
Националните здравни системи също по този начин би трябвало да могат да откриват, тестват, изолират и лекуват всеки нов заразил се човек, а всички неотдавнашни обществени контакти на всеки инфектиран би трябвало да бъдат проследени.

Освен това страните, които желаят да облекчат рестриктивните мерки си, би трябвало да лимитират рисковете от заразяване в евентуални огнища като лечебни заведения и старешки домове, сподели Тедрос.

Четвъртото изискване съгласно шефа на СЗО е да се вкарат превантивни ограничения на работните места, в учебните заведения и на други съществени места. Това включва физическо разграничаване, съблюдаване на хигиена и по опция премерване на температурата.

Страните би трябвало също по този начин да управляват риска от внасяне на инфектирани от чужбина, като засичат инфектираните пасажери и карантинират идващите от рискови страни.

Накрая, съгласно Тедрос е значимо " обществата да бъдат изцяло осведомени и ангажирани с приспособяването към новите правила на държание ", с цел да се избегнат нови заразявания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР