Генералният директор на РУСАДА Юрий Ганус заяви в прав текст,

...
Генералният директор на РУСАДА Юрий Ганус заяви в прав текст,
Коментари Харесай

РУСАДА: Това е трагедия! Нямаме шанс да спечелим обжалването

Генералният шеф на РУСАДА Юрий Ганус съобщи в прав текст, че въпреки да има право на обжалване в Спортния трибунал (CAS), Русия няма късмет да го завоюва.  " Няма никакъв късмет да спечелим обжалването в съда. Това е покруса “, сподели Ганус и добави, че някои съветски спортисти към този момент обмислят да изоставен страната, с цел да могат да се състезават на огромните конгреси.

Отиващият си на 31 декември президент на WADA сър Крейг Рийди бе много изострен в изявлението си след решението: " Прекалено дълго съветският допинг ни отклоняваше от чистия спорт. Грубото нарушаване от страна на съветските управляващи на изискването на възобновяване на лиценза на съветската антидопингова организация РУСАДА, признато на Изпълкома на WADA през септември 2018 година, изискваше съдбоносен отговор. На Русия бе предоставена цялостната опция да приведе своите каузи в ред и да се причисли към световната антидопингова общност за положителното на своите спортисти. Вместо това съветската страна реши да продължи да се придържа към лъжата и отричането ".

А вицепрезидентката от Норвегия Линда Хелеланд, чийто мандат също изтича на Нова година, бе още по-крайна:  " Не съм удовлетворена. Но това е оптималното в този миг. Аз настоявах за цялостна дисквалификация. Смятам, че Русия би трябвало да се извини за направеното, за болката, породена на спортисти и почитатели ".

Избраният за нов президент на WADA състезателен министър на Полша Витолд Банка, който би трябвало да поеме властта на 1 януари, пък разяснява: " Днес бе взето най-важното решение за бъдещето на спорта и борбата с допинга. Важното е, че наказваме отговорните, само че оставяме отворена вратата за тези, които не са забъркани в това. Да пазиме " чистите спортисти " е нашата съществена задача. Работата обаче не свършва дотук - занапред би трябвало да проследим дали решението ще се съблюдава ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР