Генералният директор на обществената телевизия Емил Кошлуков започва да работи

...
Генералният директор на обществената телевизия Емил Кошлуков започва да работи
Коментари Харесай

Кошлуков иска да свали БНТ2 и БНТ3 от цифровия ефир

Генералният шеф на публичната телевизия Емил Кошлуков стартира да работи за свалянето на БНТ2 и БНТ3 от цифровия мултиплекс. Така те ще се популяризират единствено по кабел и спътник, а решението е част от опита на публичната телевизия, която има съществени финансови проблеми, да понижи отговорностите си.

Идеята беше показана на полемика за бъдещето на публичната телевизия. На нея участваха и депутати както от ГЕРБ, по този начин и от Българска социалистическа партия. От изявленията им се разбра, че предстоят промени в Закона за радиото и малкия екран. За отварянето на закона са и от Съвет за електронни медии, и от Българска национална телевизия.

" Законът е много стар, а с темпа, с който се развиват технологиите, той е и морално привършен ", сподели Кошлуков пред БНР.

Измененията щели да бъдат деликатно премислени и признати след съществено разискване.

От обясненията на Кошлуков се разбра, че за разпространяването на сигнала на Българска национална телевизия посредством мултиплекса годишно се дават към 9 милиона лв.. Очаква се след свалянето на двата канала публичната телевизия да икономисва към 6 млн. лв. годишно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР