Генералният директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова

...
Генералният директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова
Коментари Харесай

Кристин Лагард призова Германия да увеличи публичните си разходи

Генералният шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард прикани Германия да усили държавните разноски за поощряване на растежа, отбелязвайки, че сегашният търговски профицит на страната е прекомерно огромен. Това предава Bloomberg, представена от " Фокус ".

МВФ вижда „ извънредно основателни аргументи “ най-голямата европейска стопанска система да се възползва от бюджетния си остатък и да направи повече вложения в публичната инфраструктура, като пътища и железопътни линии, съобщи Лагард в сряда, посредством известие в своя блог. Тя добави, че държавното управление на би трябвало да се опасява да влезе в недостиг. Изпълнителният шеф на МВФ също посъветва Германия да харчи повече за промени, които биха разрешили на дамите да се върнат на работа, като да вземем за пример, да строи повече детски градини.

„ Нашата позиция е, че по-високият напредък в дълготраен проект ще усъвършенства просперитета, помагайки да се понижат негативите от застаряващото население “, съобщи Лагард, отбелязвайки, че фискалното положение на нацията е здравословно и равнищата на обществения дълг падат бързо.

Лагард още веднъж повтори позицията на „ Фонда “, че сегашният търговски профицит на Германия е прекомерно огромен. В годишния си отчет за комерсиалните несъответствия, МВФ откри, че за 2016 година, Германия е с най-висока облага, възлизаща на $289 милиарда. „ Трябва да попитаме за какво немските семейства и компании икономисват толкоз доста и влагат толкоз малко и каква политика може да позволи този проблем “, съобщи генералният шеф на МВФ.

Сред критиците на немските облаги е и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който се оплака от „ голямата “ комерсиална облага на Германия в обмена със Съединени американски щати, само че въпреки всичко той остана по-резервиран в рецензиите си към Берлин, в сравнение с към Пекин.

Лагард приветства предварителното съглашение за образуване на държавно управление с Германската социалдемократическа партия (ГСДП), което канцлерът на Германия Ангела Меркел анонсира предходната седмица. Подкрепата на Берлин за икономическите промени в еврозоната е основна, акцентира тя.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР