Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси

...
Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси
Коментари Харесай

Шефът на МААЕ е в Украйна, ще проверява сигурността на ядрените обекти

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси дойде в Украйна за диалози с представители на държавното управление за обезпечаване на техническо подпомагане по отношение на сигурността на нуклеарните съоръжения в страната, оповестява " Ройтерс ".

Този спор към този момент предизвиква невъобразими човешки премеждия и опустошения, съобщи той и добави, че опитът и качествата на МААЕ са нужни, с цел да се предотврати това да докара и до нуклеарна повреда.

По негови думи военният спор слага в невиждана заплаха украинските нуклеарни централи и други обекти, в които има радиоактивни материали. " Трябва да вземем незабавни ограничения, с цел да подсигуряваме, че те ще продължат да работят изцяло безвредно и с цел да понижим риска от случай. Не можем да си позволим да губим повече време " , безапелационен бе Гроси.
 Има риск от радиация към Чернобил, само че не и опция за реакция
Има риск от радиация към Чернобил, само че не и опция за реакция

Системите за наблюдаване не работят, няма данни за радиационното замърсяване

Тази седмица шефът на основаната във Виена организация на Организация на обединените нации ще посети една от украинските атомни електроцентрали. Все още обаче не е ясно коя.

Украйна има четири настоящи АЕЦ с общо 15 реактора . В страната се намира и неработещата АЕЦ " Чернобил ", в която през 1986 година стана най-тежката нуклеарна повреда в историята. Руските сили към този момент поеха надзор над, както и над, която е най-голямата настояща нуклеарна централа в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР