Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел

...
Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел
Коментари Харесай

Възстановено е външното захранване на Запорожката АЕЦ

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси разгласи възобновяване на външното електрозахранване на Запорожката АЕЦ (ЗАЕЦ).

Външното електрозахранване на АЕЦ беше възобновено два дни след загубата на достъп до външно електрозахранване вследствие на последния случай “, се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на МААЕ.

В четвъртък Гроси сподели, че вследствие на нощния обстрел Запорожката АЕЦ още веднъж е изцяло изключена от външно зареждане и получава сила от аварийни дизелови генератори. Старшият действен състав е уведомил специалистите на организацията в Запорожката АЕЦ за щета на два сектора от линии на 50-60 км от централата „ на територията, следена от Украйна “. Генераторите се включиха автоматизирано след изключване на централата от основен електропровод 750 kV и спешна линия 330 kV.

В същия ден съветникът на генералния шеф на концерна " Росенергоатом " Ренат Карчаа сподели, че Украйна е прекъснала два електропровода, по които ЗАЕЦ получава електричество, вследствие на което два енергоблока стопираха да доставят топлота на къщите на Енергодар.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР