Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел

...
Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел
Коментари Харесай

МААЕ спешно изпраща експерти в Украйна заради твърденията за мръсна бомба

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси се е съгласил по време на телефонен диалог с украинския външен министър Дмитро Кулеба " незабавно да изпрати специалисти в мирни уреди в Украйна, за които се твърди, че създават " мръсна бомба " . За това заяви самият Кулеба в Туитър.

Той акцентира, че " за разлика от Русия, Украйна постоянно е била и остава транспарантна. Ние няма какво да крием ".

По-рано украинският министър на защитата Олексий Резников заяви в обществените мрежи, че е разговарял със своите сътрудници от Франция, Англия и Турция и е изяснил " всички подправени обвинявания ".

Вчера съветският министър на защитата Сергей Шойгу организира телефонни диалози с френския министър на защитата Себастиан Лекорно, турския министър на защитата Хулуси Акар и английския министър на защитата Бен Уолъс, по време на които " изрази угриженост " по отношение на хипотетичното допустимо потребление на по този начин наречената " мръсна бомба " от страна на Украйна.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пък съобщи, че Шойгу е задействал " телефонна въртележка ", като се е обаждал на министрите на защитата от НАТО. Според Зеленски единствено Путин може да употребява нуклеарни оръжия в Европа.

Западните страни обаче отхвърлиха сходни изказвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР