Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел

...
Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел
Коментари Харесай

Всичко гледат с повишено внимание към Техеран

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси чака да получи вести за нуклеарната стратегия на Иран скоро, когато може да пътува до Техеран, оповестява " Ройтерс ".

Той подсети, че наблюдаващите на аценцията към Организация на обединените нации са разположили техника за наблюдаване във всички нуклеарни обекти в страната като се изключи комплекса TESA Karaj, в който се създават съставни елементи за центрофуги.

През юни в същия обект беше осъществен очевиден бойкот на наблюдателната техника, при което една от четирите камери на МААЕ беше унищожена. Иран не върна " носителя на информация " от тази камера.

В края на септември МААЕ укори Иран, че не извършва в цялостна степен изискванията на подписаното съглашение, съгласно което инспектори от организацията би трябвало да получат достъп до техниката за наблюдаване.

МААЕ е учредена на 29 юли 1957 година по самодейност на Организацията на обединените народи и Съединените щати за поощряване на потреблението на атомната сила за цивилен цели и за попречване на нейното потребление за военни цели. Централата на организацията е във Виена, Австрия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР