Генералният директор на Майкрософт (Microsoft) говори за важността на доверието

...
Генералният директор на Майкрософт (Microsoft) говори за важността на доверието
Коментари Харесай

Светът се нуждае от норми за доверие в технологиите, призова шефът на Майкрософт

Генералният шеф на " Майкрософт " (Microsoft) приказва за значимостта на доверието в технологиите по време на присъединяване си на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария.

Ще се върнем обратно, в случай че няма доверие в производството , което се допуска, че би трябвало да зареди Четвъртата индустриална гражданска война, предизвести Сатя Надела.

Нуждаем се от международни правила, с цел да има доверие в технологиите , продължи той.

Доверието в технологиите в действителност е основен проблем тъкмо в този момент , като се има поради терзанията към системите на Huawei в 5G мрежите.

" Майкрософт " е изправен пред изваждане от пазара на Китай през 2023 година , защото Пекин не разрешава задграничните технологии. И Надела изрази безпокойството си от новите трудности сред страните.

Надела също прикани отбраната на персоналните данни да бъде възприемано като човешко право.

Той има вяра, че в този момент е времето за незабавни дейности за разрешаване на най-големите провокации на планетата.

На въпрос за вероятността от разделяне на стопанската система и технологиите сред Китай и Съединени американски щати, шефът на " Майкрософт " отговори, че всяка страна се грижи за националната си сигурност.

Призовавам да помислим какво ще се случи, в случай че разделим интернета или търговията, означи той и добави, че това ще усили разноските на стопанските системи и като цяло ще утежни обстановката.

През последните 30 година имаше изумителен интервал на пазарен достъп , само че ние би трябвало да се променим, тъй като светът е доста по-сложен, счита той.

Мисля, че Китай ги е грижа за етиката по отношение на изкуствения разсъдък , както и Съединени американски щати, акцентира шефът на " Майкрософт ".

Според него технологиите могат да захранят икономическия напредък . Той означи, че софтуерният бранш може да се трансформира в 10% от Брутният вътрешен продукт, само че какво ще се случи с останалите 90%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР