Генералният директор на киностудиото на интернет гиганта Амазон Рой Прайс

...
Генералният директор на киностудиото на интернет гиганта Амазон Рой Прайс
Коментари Харесай

Шеф на "Амазон" е отстранен след като и Роуз Макгауън обвини Уайнстайн в сексуално насилие

Генералният шеф на киностудиото на интернет колоса " Амазон " Рой Прайс е отхвърлен от поста си, откакто бе упрекнат в полов тормоз против продуцента Иза Хакет, както и че пренебрегнал недоволствата на актрисата Роуз Макгауън против набезите на Харви Уайнстийн. В " Туитър " през вчерашния ден Макгауън разгласи, че Уайнстийн в действителност я е изнасилил, а " Амазон " е отхвърлил неин план, откакто декларирала, че не желае да има общо с него.

Прайс е отхвърлен до привършване на вътрешното следствие. Хакет, щерка на известния създател на научна фантастика Филип К. Дик и продуцент на хитовото шоу на " Амазон " по романа му " Човекът във високия палат " разгласи, че получила непристойно предложение от Прайс преди 2 години, само че вътрешното следствие на компанията по този начин и не довело до резултати, предава " Ройтерс ".

Междувременно нощес в " Туитър " Роуз Макгауън, която бе една от първите актриси, проговорили пред " Ню Йорк таймс " за обвиняванията против Уайнстийн, се обърна непосредствено към притежателя на " Амазон " Джеф Безос. " Казап на шефа на студиото ви, че ХУ ме изнасили. Повторих го неведнъж. Той сподели, че не е потвърдено. Аз споделих, че аз съм доказателството ", написа тя. " Вече бях продала сюжета си на студиото ви и той беше в развиване, когато чух, че Уайнстийн може да бъде замесен. Помолих упорито да постъпите вярно. Игнорираха ме. Спечелихте замърсен " Оскар ", написа тя. " Исках си сюжета назад, само че още преди този момент получих позвъняване от вас, че шоуто ми няма да се снима. "

 Списъкът с актриси и служителки, обвинили Уайнстийн в полов тормоз, пораства. На фотографията от горе по часовниковата стрелка: Гуинет Полтроу, Розана Аркет, Мира Сорвино, Роуз Макгауън, Анджелина Джоли, Азия Ардженто и Ашли Джъд.
© Reuters

Списъкът с актриси и служителки, обвинили Уайнстийн в полов тормоз, пораства. На фотографията от горе по часовниковата стрелка: Гуинет Полтроу, Розана Аркет, Мира Сорвино, Роуз Макгауън, Анджелина Джоли, Азия Ардженто и Ашли Джъд.

Вече близо 30 дами, измежду които Анджелина Джоли, Леа Сейду, Кара Делевин и Гуинет Полтроу описаха за неприлични оферти, нежелателен физически контакт и конфликти, които са имали с могъщия холивудски продуцент Уайнстийн в интервал от три десетилетия. Четири от тях го упрекват в обезчестяване, в случай че се брои и изказването на Макгауън в " Туитър ". Коментира се, че повода да не го направи намерено в публикациите до момента е извънсъдебно съглашение, подписано с Уайнстийн преди време. Снощи стана известно, че нюйоркската полиция ще проверява сходно обвиняване против него от 2004 година
Профилът в " Туитър " на актрисата бе закратко спрян през вчерашния ден, съгласно обществената мрежа - поради нецензурни изрази против Бен Афлек. Макгауън реагира остро на неоправдателните мнения на Уайнстийн против Афлек. По думите й персонално е казвала на Афлек за прекарванията си и той лъже, че ги чува за пръв път.
Нито Хакет, нито Прайс, нито Макгауан са коментирали изказванията пред " Ройтерс ". " Амазон " съумя да завоюва три оскара за продукциите си тази година - за чуждоезичният " Търговският пасажер " на Ашгар Фархади и постановка и основна роля в " Манчестър край морето ", чиято звезда Кейси Афлек също бе обект на обвинявания в полов тормоз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР