Генералният директор на ирландския нискотарифен авиопревозвач Райънеър (Ryanair) Майкъл О'Лиъри

...
Генералният директор на ирландския нискотарифен авиопревозвач Райънеър (Ryanair) Майкъл О'Лиъри
Коментари Харесай

Райънеър обеща на шефа си 99 млн. евро, ако удвои печалбите на авиопревозвача за 5 г.

Генералният шеф на ирландския нискотарифен авиопревозвач Райънеър (Ryanair) Майкъл О'Лиъри може да завоюва близо 100 милиона евро, в случай че успее да удвои или облагата или цената на акциите на компанията в околните пет години. Това гласи нов проект за варианти на акции на групата, представен от Ройтерс.

В понеделник О'Лиъри заяви, че остава още пет години отпред на групата, която регистрира тримесечна загуба от 20 милиона евро за третото тримесечие от финансовата си година.

В рамките на новия опционен проект О'Лиъри ще може да купи 10 милиона акции на сегашната цена от 11,12 евро в случай че успее да усили годишната облага на групата до 2 милиарда евро по отношение на планирана цена за 1 до 1,1 милиарда евро за сегашната финансова година или в случай че котировките скочат до 21 евро, показва ирландската компания.

В официалното съобщение се споделя, че изискванията в проекта ще изискват той да удвои рентабилността на Райънеър до 2 милиарда евро и/или да усили цената на акциите до 21 евро през идващите пет години, с цел да може да се възползва от всички варианти. Ако цената на акция доближи 21 евро, О'Лиъри ще осъществя облага от 9,88 евро на акция за 10-те милиона купени от него акции, или общо 98,8 милиона евро.

Авиопревозвачът предлага също по този начин на всеки от своите 11 изпълнителни админи варианти за над 50 000 акции на човек при същите условия. Въпреки че е бил на алено през третото тримесечие, Райънеър чака да завърши фискалната година на облага.

Майкъл О'Лиъри е вторият акционер в групата с 46 милиона акции или към 4 % от капитала. В началото на седмицата Райънеър заяви, че О'Лиъри остава още пет години отпред на нискотарифния авиопревозвач, който е преработил корпоративната си конструкция и го е преназначил.

Най-голямата самолетна компания в Европа по брой на пасажерите заяви, че се преобразува в конструкция, наречена Райънеър холдинг (Ryanair Holdings PLC). О'Лиъри ще бъде неин президент и основен изпълнителен шеф с нов контракт до юли 2024 година.
Райънеър холдинг ще управлява главния авиопревозвач Райънеър, неговите подразделения в Полша и Англия, както и неотдавна добитото поделение на Остриън еърлайнс (Austrian Airlines) - Лаудамоушън (Laudamotion).
При настоящия си контракт О'Лиъри печели към 1 милион евро годишно и може да получава бонуси до 100 % от заплатата си според от достиженията на компанията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР