Генералният директор на Google Сундар Пичай обяви изкуствения интелект за

...
Генералният директор на Google Сундар Пичай обяви изкуствения интелект за
Коментари Харесай

Google: Значението на ИИ превъзхожда огъня и електричеството

Генералният шеф на Гугъл Сундар Пичай разгласи изкуствения разсъдък за едно от най-важните открития в историята на човечеството. Но с цел да получат максимума от ИИ, хората би трябвало да се научат да го ръководят.
В изявление за MSNBC ръководителят на Гугъл назова изкуствения разсъдък най-важната технология върху която в този момент работи човечеството. Той съобщи, че по значителност и степен на въздействие откриването на ИИ превъзхожда откриването на огъня и електричеството.

„Огънят може да убие индивида. Но хората се научиха да го укротяват и да извличат изгода от това“ – означи Пичай. Хората би трябвало да постъпят по съшия метод и с изкуствения разсъдък. Избягвайки трудностите, човечеството ще може да се възползва големия капацитет на ИИ. Той може да се употребява в битката с климатичните промени, за създаване на медикаменти срещу рак и още в доста други области.

Сундар Пичай разгласява есе в уеб страницата на NBC по отношение на подготовката на експерти за променения пазар на труда. Топ-мениджърът е убеден, че проучването единствено на кодинг няма да помогне за опазване на работата. Основен инструмент за битката с безработицата Пичай смята постоянните учащи стратегии, налични за необятните маси. Хората би трябвало да имат достъп до курсове, които могат да изучат за малко време.

„Не бива да одобряваме образованието за старт на кариерата. Образованието би трябвало да е непрекъснат, елементарен и натурален развой. За тази цел са нужни леки, опростени и налични курсове и учащи програми“ – сподели Пичай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР