Генералният директор на британското контраразузнаване МИ5 Андрю Паркър заяви в

...
Генералният директор на британското контраразузнаване МИ5 Андрю Паркър заяви в
Коментари Харесай

Шефът на МИ5: Русия разпространява лъжи, за да разклати Запада

Генералният шеф на английското контраразузнаване МИ5 Андрю Паркър съобщи в Берлин, че Русия се пробва да подкопае западните демокрации, като сее дезинформация и популяризира неистини, съобщи Ройтерс.

Паркър приказва на събитие, проведено от немската работа за вътрешно разузнаване и това бе първата обществена тирада на настоящ началник на МИ5 отвън Англия.

Той означи, че Великобритания не желае да ускорява напрежението с Москва, само че поредицата нападателни и нездравословни дейности, ръководени от Кремъл, са неприемливи. Вместо да бъде уважавана велика страна, Русия поема риска да изпадне в изолираност, сподели Паркър.

Усъвършенстваната от съветската страна теория за съчетаване на медийно манипулиране, дезинформация и изкривяване в обществените медии, нови и остарели форми на шпионаж, високи нива на хакерски атаки, военна мощ и незаконна агресия е тъкмо това, което през днешния ден назоваваме " хибридни закани ", добави той.

„ Живеем във време, когато Европа се сблъсква с непрекъснати закани и враждебна активност от страна на някои страни. Имам поради целенасочена злонамерена активност за подкопаване на свободната ни демократична общественост, дестабилизиране на учредената на интернационалните правила система, на която се крепи нашата непоклатимост, сигурност и благополучие. Главно настоящо лице на тази враждебна активност е съветското държавно управление ", сподели Паркър, представен от ТАСС.

" Подчертавам, че не споделям Русия. Великобритания се отнася с огромно удивление и почитание към народа на Русия, към великата й просвета и история. Аз персонално съм учил съветски език в учебно заведение ", добави шефът на МИ5.

Паркър означи, че съдействието с сътрудниците от Европейския съюз е основно за предотвратяване от заканите от страна на " Ислямска страна " и Русия.

Англия и Европейски Съюз би трябвало да изградят тясно партньорство в сигурността след Брекзит, с цел да осуетят офанзивите на екстремистите от ИД и злонамерените опити на Русия да подкопае западните демокрации, сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР