Генералният директор на БНТ Константин Каменаров не се яви в

...
Генералният директор на БНТ Константин Каменаров не се яви в
Коментари Харесай

Шефът на БНТ се скри от съда за пиянско шофиране


Генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров не се яви в петък пред Софийския градски съд (СГС) за първото съвещание по делото си за шофиране след приложимост на алкохол и по този начин принуди арбитър Атанас Атанасов да го отсрочи за идната планувана дата – 4 юли.

Официалната причина, изтъкната от подсъдимия, бе, че той бил зает с финала на музикалния конкурс "Евровизия ", който се организира в Португалия.

Нещо повече – Каменаров даже известил магистратите, че няма да има опция изобщо да стъпи в съда до 20 юли, защото в този интервал щял да бъде ангажиран с поредност от командировки, свързани с уреждането на рекламните права на Българска национална телевизия по излъчването на Световното състезание по футбол в Русия.

Очаквано, това провокира възмущението на арбитър Атанасов, който записа в протокола, че явяването на Каменаров пред съда по дело от общ темперамент е съображение за освобождение от служебните му задължения в дните, когато се организират съвещания, а не противоположното.

Очевидно генералният шеф на публичната телевизия не преглежда като главен приоритет явяването си по делото, макар че от неговия излаз в действителност зависи управителният му пост. Миналата година Каменаров бе наказан условно от Софийския областен съд на 1 година и 3 месеца за шофиране с 1.6 промила алкохол в кръвта.

Ако присъдата му бъде доказана и на втора инстанция от Софийски градски съд, шефът на Българска национална телевизия ще изпадне в директна несъответственост с условията за тази служба, защото Законът за радиото и малкия екран не разрешава в управленията на двете публични медии да влизат осъждани за умишлени закононарушения от общ темперамент. Дали присъдата на Каменаров в тази ситуация ще бъде условна или ефикасна, няма никакво значение, защото възбраната засяга и двете хипотези.

Градският съд към този момент е отказал преразпит на очевидците по делото по време на разпоредителното му съвещание, което значи, че когато генералният шеф на Българска национална телевизия благоволи да се яви в зала, въпросът евентуално ще бъде прегледан в границите на едно съвещание, написа профилираният уебсайт "Дефакто ".

Константин Каменаров бе хванат да кара пийнал на 23 юни 2016 година Защитната му теза е, че позитивният алкохолен тест се дължал на разтвор от билка "златен корен ", който той консумирал с чист етилов алкохол, с цел да подтиква метаболизма му. Друг в еъпросът, че възбраната за шофиране след приложимост на алкохол не прави различка сред консимурането на питиета за развлечение и такива с възможна лечебна цел.

http://www.mediapool.bg/shefat-na-bnt-predpochete-evroviziya-pred-deloto-si-za-alkohol-zad-volana-news278982.html
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР