Генералният директор на БНТ и общественият съвет на телевизията представиха

...
Генералният директор на БНТ и общественият съвет на телевизията представиха
Коментари Харесай

Кошлуков разкри защо коли и беси наред в БНТ

Генералният шеф на Българска национална телевизия и публичният съвет на малкия екран показаха пред парламентарната комисия по просвета и медии положението на публичната телевизия сега и бъдещите провокации пред нея. Генералният шеф Емил Кошлуков изрази терзанието си, че до 2022 година се обрисуват дефицити в бюджета поради разпространяването и към този момент подписани контракти за спортни права.

Емил Кошлуков предложи необятна полемика, с цел да се откри работещ вид за финансиране на публичната телевизия. Идеята му беше призната от всички политически сили в медийната комисия.

Прогнозният недостиг във финансите на Българска национална телевизия за 2020 година е 30 милиона лв.. Бюджетът на малкия екран не е обновен десетилетия, в противен случай - намаляван е.

На този декор управлението на малкия екран прикани за спор - с политиците и обществото - за финансирането на Българска национална телевизия.

Аргументите на генералния шеф: публичната телевизия е витално значима за развиването на демокрацията у нас.

"Надявам се, че комисията по медии и просвета ще разбере това и дружно с финансово ще създадат своите стъпки. Ние ще извървим нашите - подготвени сме на промени, на бистрота, на неприкритост.

Наистина за първи път от толкоз години малкия екран афишира конкурс за шеф. Никога не се е случвало.

Обявяваме конкурс за репортери. Управляваме изцяло транспарантно.

Да, разбирам, че от нас се чакат неща, само че няма по какъв начин да стане с тези пари. За да имаме самостоятелна медия и да не се оплакват политиците, че сме подвластни, че сме справедливи, би трябвало да сме сигурни в парите си.

Ако всяка година треперим за дотацията, ще се огъваме. И това е обществен факт. Искаме ли да имаме почтена телевизия, би трябвало да имаме почтено финансиране.

От Комисията по просвета и медии са подготвени на спор с всички институции за бъдещото финансиране на Българска национална телевизия ", съобщи Кошлуков пред Българска национална телевизия.

"Трябва да аргументираме финансовото министерство, премиера, че това в действителност действително е належащо. Когато ние сме аргументирани и ги убедим, те са естествени хора като са уверени ще търсим първите, аз ги назовавам да стартираме да инжектираме по малко.

По-добре малко от горната страна, в сравнение с нищо. Да стартираме този развой на излекуване на малкия екран и като финанси, и като софтуер да бъде по-добър по-атрактивен.

Ще вършим и закони, несъмнено, аз давам дума, че са нужни закони. Всички знаете, че страшното е даже мандатът, който за мен мисля, че е доста значим - да вдигнем мандата ", съобщи Вежди Рашидов - ръководител на комисията по просвета и медии.

В началото на идната седмица управлението на Българска национална телевизия ще даде на депутатите от бюджетната и медийната комисия отчета за финансовото положение на Българска национална телевизия, с цел да може в четвъртък да седнат за ново разискване на финансирането на малкия екран.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР