Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков започна с кадровите промени

...
Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков започна с кадровите промени
Коментари Харесай

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков започна с кадровите промени

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков стартира с кадровите промени

© Юлия Лазарова Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков е освободил от поста началника на Дирекция " Информация " Уляна Пръмова. Решението е било взето от Управителния съвет на медията без авансово да бъде известена самата Пръмова. Тя съобщи, че подава заявление за овакантяване на Българска национална телевизия още когато Кошлуков бе определен за и.д. общоприет шеф на малкия екран. Tогава пръмова сподели, че не може да работи с човек, с който има съществени разлики, само че той я убеди da остане поради двете основни събития - европейските избори и визитата на папата.

Пред " Капитал " Уляна Пръмова сподели, че няма по какъв начин да работи с Емил Кошлуков, само че е сюрпризирана, че той не е приказвал с нея, а тя е научила в коридорите на Българска национална телевизия за взетото решение.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Биографията на Пръмова от дълго време е обвързвана с Българска национална телевизия тя бе и общоприет шеф на малкия екран в два поредни мандата (2004-2010).

Уляна Пръмова се завърна в Българска национална телевизия при започване на мандата на Константин Каменаров, който обаче трябваше да напусне поста, откакто получи условна присъда за шофиране след приложимост на алкохол.

На мястото на Пръмова е назначена Мариела Драголова, която е изпълнителен продуцент на настоящото политическо предаване " Още от деня ", на което до преди няколко месеца Емил Кошлуков беше водещ. Преди да стане продуцент в изданието тя е била негов редактор. Към момента тя е и продуцент на документалната поредност " България от край до край ". Кариерата на Драголова като публицист стартира в Българска национална телевизия като сътрудник от родния и град Хасково. После отива като продуцент в предаването " Тази заран " на bTV, работи и като продуцент на предаването " Код престъпно ", което се излъчваше по bTV Action и негов водещ бе Мая Костадинова. След това Мариела Драголова работи и за утринния блок на " Нова тв ". Впоследствие още веднъж се връща в Българска национална телевизия и остава там до през днешния ден. Няма опит в новините.

Според източници на Капитал, с изключение на Пръмова от постовете им са отстранени програмният шеф на Българска национална телевизия Надя Костова и шефът на БНТ2 Геновева Момчева. Костова отговаряше за стратегиите на четирите канала на публичната медия - БНТ1, БНТ2, Българска национална телевизия HD и Българска национална телевизия Свят. Предвид отчета, който Кошлуков показа пред Съвет за електронни медии още като и.д. общоприет шеф, от който стана ясно, че Българска национална телевизия е в сериозна финансова рецесия и една от аргументите за това е са нелогично високите вложения в програмно наличие, махането на Надя Костова не е изненада. Много вроятно Кошлуков ще прави и структурни промени, защото в концепцията му се планува с изключение на програмен шеф към него да действа и програмен съвет. Все още не е ясно кой ще заеме поста на Костова.

Назначаването на нов началник на дирекция " Информация " е второто огромно кадрово решение на Кошлуков, откогато публично беше определен за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Преди това той назначи Сашо Йовков като шеф на новата " Дирекция Спорт " и махна от поста основния продуцент " Спорт " Витомир Саръиванов.

По време на чуването си пред Съвет за електронни медии като претендент за общоприет шеф на Българска национална телевизия Кошлуков изясни, че неговото присъединяване в ръководството на малкия екран е било минимално и различен е взимал решенията, с цел да се стигне до това финансово положение. Той се разграничи от дейностите на предшественика си Каменаров и посочи, че под нито един документ за закупуване на нова стратегия няма негов автограф.

Изборът на нов общоприет шеф на Българска национална телевизия се организира на фона на разбралата се информация за сериозните отговорности на публичната телевизия в размер на над 37 млн. лв.. В момента Агенцията за държавна финансова ревизия прави инспекция на Българска национална телевизия и се чака отчетът ѝ да излезе до края на годината.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР