Генералният директор на БНР Светослав Костов не възнамерява да подава

...
Генералният директор на БНР Светослав Костов не възнамерява да подава
Коментари Харесай

Генералният директор на БНР не смята, че оставката му ще реши кризата в медията

Генералният шеф на БНР Светослав Костов не има намерение да подава оставка поради абсурда с опита за събаряне от ефир на журналиста Силвия Великова и последвалото невиждано спиране на ефирното лъчение на стратегия " Хоризонт " на 13 септември. Това се разбра от думите на Костов пред държавното радио, който до момента не е коментирал публично.

" Аз не мисля, че нечия оставка би решила една рецесия ", сподели генералният шеф в изявление за предаването " 12+3 ". Според него най-важното в тази обстановка било да се успокои ситуацията и " да се резервира достолепието на БНР и хората, работещи в него ". " Винаги съм твърдял, че когато се стигне до напрежение и рецесия, най-лесният метод е да си тръгнеш, да напуснеш. Дали е най-достойният, не съм уверен ", добави Костов.

Той увери, че протичащото се в държавното радио не е резултат от политически напън и не мисли, че самият той е позволил напън. " Ако някой бъде натискан, аз отново ще ви го подсигурявам, както и на всички работещи в радиото, че няма да разреша този напън да бъде упражняван и аз ще застана сред този напън ", сподели Костов. Попитан по какъв начин ще подсигурява свободната работа на публицистите, той отговори: " Така, както и сега. "

Директорът на дирекция " Техника " към БНР Пламен Костов сега е в отпуск, сподели още той. По-рано през днешния ден прокуратурата заяви, че техническият шеф ще бъде разследван за закононарушение по работа, защото е негова отговорността за близо 5-часовото спиране на сигнала на БНР на 13 септември. Според държавното обвиняване Пламен Костов е уведомил документално генералния шеф на БНР за механически проблем, който постанова " профилактиране на студийния комплекс на стратегия " Хоризонт " за времето от 6 до 11 ч. на 13.09.2019 година ", само че на никое място не е упоменал, че ефирното лъчение на програмата ще бъде спряно. Светослав Костов е сложил резолюция " Да " на документа. Днес генералният шеф на БНР изясни, че е " обикновено (Пламен Костов - бел. ред.) да схваща от техника повече от мен " и че уведомленията за годишните планови поправки и профилактики в БНР се подават към Комисията за контролиране на известията, само че " такива не са подавани в последните години ".

" Не мога да кажа, че някой има виновност. Ако би трябвало да търсим виновността, може би би трябвало да я търсим някъде по-назад, у хората, които вероятно са доставяли друга техника, хората, които вероятно са работили по техническото създаване ", сподели още Костов. Според него по-важно е да се разбере къде е казусът, с цел да не бъде допускан още веднъж.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Натискът над БНР (30)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР