Генералният директор на БНР Светослав Костов направи първия си официален

...
Генералният директор на БНР Светослав Костов направи първия си официален
Коментари Харесай

Шефът на БНР обясни за прекъсването на програма "Хоризонт"

Генералният шеф на БНР Светослав Костов направи първия си формален коментар след абсурда с профилактиката, поради която Националното радио за първи път спря излъчването си. В първия работен ден след прекъсването за 5 часа на стратегия " Хоризонт " той приказва на изключителното Общо заседание.

" Никой не е спрял програмата. Има докладна от шефа на дирекция " Техника " преди няколко дни поради проблемите. Абсолютно решението на господин Пламен Костов за тип профилактика беше подкрепено ", съобщи Светослав Костов.

Костов разгласи, че също в петък е имало съвещание на Управителния съвет, тъй като е бил последният период за внасяне на проектобюджета на БНР.

" Няма, както в предходни години, да бъдат залагани пари за поправки, за финансови разноски. Ще желаеме от Министерство на финансите 25 % нарастване на заплатите на чиновниците в БНР ", сподели Костов и разгласи, че до края на седмицата ще бъде одобрен устав за етичните правила в БНР.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев се изрече остро във връзка скандал с БНР. В отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява обстановката през последните дни, той съобщи, че свободата на словото е фундаментална полезност, която " явно в България е в рецесия ".

" БНР не е спирало даже по време на войната и този проблем още веднъж удостоверява въпроса кой и по какъв начин ръководи публичните медии. Очевидно и страната се ръководи посредством нечий телефон, а не през институциите, както е естествената европейска процедура. И мисля, че на това нещо е извънредно време да се постави край ", добави президентът Радев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР