Генералният директор на БНР Андон Балдаков е оттеглил оставката си,

...
Генералният директор на БНР Андон Балдаков е оттеглил оставката си,
Коментари Харесай

Директорът на БНР оттегли оставката си

Генералният шеф на БНР Андон Балдаков е отдръпнал оставката си, която подава в Съвета за електронни медии на 21 октомври. Тогава той пожела мандатът му да бъде преустановен предварително, считано от 1 ноември и уточни като причина за решението си  отсъствието на предложенията, направени и утвърдени от управлението на БНР в законопроект за смяна в Закона за радиото и малкия екран. Балтаков влезе и в неприсъствен спор с министъра на културата като го упрекна, че изказванието на Боил Банов, че поправките са резултат от работата на работна група, е " манипулативно и погрешно " и даже изиска оставката му.

Впоследствие 275 чиновници на БНР сложиха подписи под отворено писмо с гледище да бъде отдръпнат по този начин препоръчаният вид на законопроекта. На Общо заседание в БНР през днешния ден Балтаков е съобщил, че след получената поддръжка от сътрудниците си в радиото е преосмислил решението си.

" Дори сега не ме интересува - в този момент, когато започнах да мисля в дълбочина - дали този закон ще влезе, или няма да влезе в Народното събрание.

Има доста по-важна работа, а тя е в действителност БНР да стане публично радио.

Лешояди кръжат към БНР. Срещу нас има хора или позиции, които не дават отговор на метода, по който ние желаеме да работим и да живеем в това общество.

В тази борба би трябвало да сме дружно. Отивам в Съвет за електронни медии, да си (оттегля оставката - бел. ред.), в действителност, накарахте ме, накарахме ме “, декларирал Балтаков по време на Общото заседание, представен от БНР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР