Генералният директор на Българското национално радио Светослав Костов публикува отворено

...
Генералният директор на Българското национално радио Светослав Костов публикува отворено
Коментари Харесай

Шефът на радиото се тревожи за атмосферата и че група хора използват СЕМ

Генералният шеф на Българското национално радио Светослав Костов разгласява отворено писмо до медиите във връзка прекъсването на стратегия " Хоризонт " и последвалите инспекции поради подозрения за умишлена цензура.

Той изрично отхвърля да е упражнявал надзор върху словото и декларира, че ще се обърне към съда поради обвиняванията по негов адрес от последните дни.

Костов показва опасения, че Съветът за електронни медии е употребен от група хора и скорошните събития в радиото уронват престижа на медията.

Припомняме, на 16 септември генералният шеф Светослав Костов изясни, че прекъсването на стратегия " Хоризонт " на БНР за близо 5 часа на 13 септември се е наложило поради зародил сериозен механически проблем. От известието на прокуратурата стана ясно, че техническо лице е упрекнато за прекъсването на БНР. При последвалата инспекция беше открито, че не се е налагала профилактика на БНР.

Седмица по-рано пък шефът на стратегия " Хоризонт " Ивайло Савов закупи право на пенсия, а за и.д. шеф беше назначен Николай Кръстев, който подаде оставка поради напрежението със свалянето от ефир и отстраняването от сектор на журналиста от медията Силвия Великова.

На 13 септември по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС влязоха на инспекция в Българското национално радио.
 ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС ревизират БНР, Борисов не желае
ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС ревизират БНР, Борисов не желае " безобразия "

БНР е стратегически обект за националната сигурност

Публикуваме отвореното писмо на Светослав Костов без редакторска интервенция:

Свидетели сме на тревожна обстановка в Радиото. То е подложено на офанзива, която основава условия за опълчване на хората в БНР и уронва престижа на една авторитетна медия. А БНР е най-авторитетната медия в България. Тази обстановка докара до това няколко индивида да употребяват един почитан от мен орган - Съвета за електронни медии, за проводник на персонални ползи, клюки и недоказани изказвания.

Няма да разреша 20 години кариера в медиите, в която нееднократно съм доказвал професионалните си качества, да бъде опетнена от група хора и няколко медии.

Тук е моментът да обърна внимание върху така наречен " цензура " в Програма " Хоризонт ". Категорично декларирам, че под никаква форма не съм упражнявал надзор върху словото и общественото другарство. Доказателство за това е програмното наличие през последните дни.

Наясно съм, че всяко предпочитание за смяна на статуквото ще среща мощна опозиция. Абсолютно съм уверен в правотата си. Не сме отстъпили от волята си за промени, тъй като от дълго време има потребност от тях. Това желаят и близо 1300 чиновници, работещи всеки ден, безрезервно, за Радиото.

Ще потърся отговорност в съда на всички, които се упражняваха през последните дни върху моето име, достолепие и професионални качества. Ще направя всичко допустимо да запазя независимостта, свободата на изложение на мнение и доверието към публичната отговорност, която носят публицистите в Българското национално радио.

Вярвам във всички работещи в БНР, имам вяра в екипа, сигурен съм, че ще излезем по-силни от тази рецесия. Радиа доста, БНР е едно!

Светослав Костов

Генерален шеф на БНР
 Не се е налагала профилактика на БНР, безапелационен Цацаров
Не се е налагала профилактика на БНР, безапелационен Цацаров

Имало е опция да се излъчва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР