Генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков е поискал

...
Генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков е поискал
Коментари Харесай

Шефът на БНР депозира оставката си пред СЕМ

Генералният шеф на Българското национално радио Андон Балтаков е изискал тази заран от Съвета за електронни медии договорът, с който е поел ръководството на БНР, да бъде преустановен предварително, считано от 1 ноември. Новината оповестиха от публичното радио.

" Изключително съм засегнат от неналичието на управническа воля за смяна в българската нормативна уредба, която да подсигурява без значение и изцяло свободно от политически вмешателства публично Българско национално радио ", акцентира Балтаков пред БНР.

Според Балтаков, в отчета на министър Банов, с който се предлага план на закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран, е сменен текстът, утвърден от БНР. Основните промени, за които упорства Общественото радио, са изключени от импортирания текст, само че под тях стои утвърждението на Генералния шеф на БНР, получено преди месец за различен законопроект, изясни Андон Балтаков.

" Манипулира се и се фалшифицира моето мнение като общоприет шеф на Българското национално радио ", уточни Андон Балтаков, визирайки оферти за разискване законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран.

Генералният шеф на БНР изиска и оставката на министъра на културата Боил Банов.
" Става въпрос за в действителност за слагане на фундаментите на публичните медии в България. 20 години и повече обществото желае да има обезпечено свободни, самостоятелни публични медии и продължаваме да шикалкавим и продължаваме да вършим чисто от административна позиция да се търсят малки врати, с цел да могат да се оставят малки врати. Затова БНР в частност, не мога да приказвам за Българска национална телевизия, да могат да се прокарват политически ползи. Не мога да го позволи това нещо ". Законопроектът, който е препоръчан на обществото за разискване, не е планът на закон, в който работна група от БНР, Българска национална телевизия, Съвет за електронни медии, разнообразни министерства и медийни специалисти са вложили стотици часове и знания, безапелационен е Андон Балтаков. „ Това, което извънредно ме възмути, е фактът, че се твърди, че БНР поддържа този законопроект. БНР поддържа различен законопроект, който в действителност не е подложен за разискване пред обществото. Липсват членове от закона, върху който ние сме работили - най-малко 7 или 8 члена, които ние персонално сме сложили и аргументирали, аз персонално съм стимулирал тяхното наличие, които касаят ръководството на публичните медии. “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР