Генералният директор на автомобилната компания Стелантис (Stellantis) Карлос Таварес обяви,

...
Генералният директор на автомобилната компания Стелантис (Stellantis) Карлос Таварес обяви,
Коментари Харесай

Stellantis напуска окончателно Русия, мести производството си в Европа

Генералният шеф на автомобилната компания " Стелантис " (Stellantis) Карлос Таварес разгласи, че групата към този момент няма да създава нови транспортни средства в Русия и ще реалокира производството на бусове в Западна Европа, оповестява френската телевизия BFM.

Освен това компанията не възнамерява в директно бъдеще нови вложения на съветска територия поради нашествието в Украйна. Ръководителят на автомобилния колос, сплотяващ 14 марки, измежду които " Пежо " (Peugeot), " Ситроен " (Citroen) и " Фиат " (Fiat), не посочи в коя страна ще бъде преместено производството.

Вчера Stellantis разгласи, че има намерение да спре вноса и износа на коли в и от Русия, само че да резервира завода си за работни транспортни средства в Калуга, северно от Москва.

На онлайн конференция през днешния ден Таварес уточни, че групата към този момент не е съществено наранена от рецесията в Украйна, защото снабдителската й база не е съсредоточена в Източна Европа.

" Не се плануват нови вложения в Русия ", сподели той. Автомобилният колос отбелязва, че загубата на съветския пазар няма да има изключително отражение върху икономическия му проект. За разлика от " Рено " (Renault), която господства на съветския пазар с дял от близо 29 % с помощта на " Лада " (Lada), " Стелантис " има дял от едвам 1,5 на 100. През 2021 година групата е продала единствено 100 000 автомобила в тази страна спрямо общо 6,5 милиона по света.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР