Генералните консули на Русия във Варна - Владимир Климанов на

...
Генералните консули на Русия във Варна - Владимир Климанов на
Коментари Харесай

Генералните консули на Русия във Варна и Русе са сред изгонените дипломати

Генералните консули на Русия във Варна - Владимир Климанов на (снимката) и Русе - Андрей Громов са в листата на изгонените от българското дипломати на Москва, съобщи ТАСС.

От дипломатическата задача на Москва потвърдиха, че от през днешния ден стартира и процесът по прекратяване на активността консулския отдел към посолството и на генералните консулства във Варна и Русе. " Двете представителства ще бъдат закрити в границите на месец поради липса на личен състав ", сподели съветникът на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова - Филип Воскресенский.

Както вечеписа, през вчерашния ден министър председателят в оставка Кирил Петков съобщи, че България разгласи 70 съветски дипломати за личност нон грата. Представителите на Москва у нас са арестувани да изоставен страната ни до 3 юли.

" Българското външно министерство разгласи за персони нон грата и шефа на Руския културноинформационен център в София Юрий Макушин. С оглед на това, че дружно с дипломатите за Русия ще заминат и членовете на техните фамилии, общият брой на съветските жители, които ще изоставен страната възлиза на към 200 души ", добави ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР